Prontoman spray

Prontoman spray (250 ml)

 

Prontoman Spray is een gebruiksklare, waterachtige oplossing voor een antiseptische reiniging van huid- en nagelgebieden en mild weekmiddel voor eelt.

Op basis van verminderde oppervlaktespanning en de toepassing in sprayvorm ontsmet Prontoman Spray op een betrouwbare en pijnloze manier alle moeilijk toegankelijke gebieden. Infectierisico’s zoals multiresistente kiemen (MRSA) of mycotische ziekteverwekkers worden op veilige wijze weggenomen. Tegelijkertijd verzacht Prontoman Spray op een voorzichtige manier eelt. Voor atraumatische, veilige en snelle podologische behandelingen. Tot slot minimaliseert Prontoman Spray voet- en wondgeurtjes. Prontoman Spray kan bij huidwonden worden toegepast om infecties te voorkomen en de genezing te bevorderen.

 

De inhoudstoffen hebben zich al miljoenen keren klinisch bewezen, zijn dermatologisch onschadelijk en worden beschouwd als middel van eerste keuze bij de behandeling van wonden. Prontoman Spray heeft geen afremmend effect op de wondgenezing, vertoont geen cytotoxische, prikkelende, irriterende of sensibiliserende eigenschappen en kan zonder bezwaar langdurig worden gebruikt. Prontoman Spray is eveneens geschikt voor kinderen, diabetici en mensen met allergieën.

Gebruiksaanwijzing

Huidontsmetting

Breng vóór iedere behandeling rijkelijk deze spray aan op de voeten van de patiënt en laat minimaal 2 minuten inwerken. De spray ontsmet moeilijk toegankelijke wondgebieden en creëert een kiemarme huidomgeving. Zo worden infectierisico bij eventueel nieuwe wondjes direct geminimaliseerd.

Eelt zacht maken

Breng rijkelijk deze spray aan op de voeten van de patiënt. Laat de oplossing inwerken op de huid totdat de afgestorven huidcellen van het eelt witte schilfertjes worden. Houd bij sterke eeltvorming (bijvoorbeeld op het hielgebied) het behandelingsgebied licht vochtig en laat de spray iets langer inwerken. Indien nodig opnieuw sprayen. Aansluitend hierop kunnen de zacht geworden huidcellen op atraumatische wijze worden verwijderd, bijvoorbeeld met een excavator. Het verzachtende effect kan worden bespoedigd door de gebieden waar de Spray op aangebracht is in folie te wikkelen. Huidontsmetting en eeltverwijdering vormen in dit verband een tijds- en materiaalbesparende behandelingsfase.

Infecties voorkomen

Breng in situaties met een verhoogd infectierisico, zoals na een bezoek aan een zwembad of sauna, Prontoman Spray aan op droge voeten. Let er vooral op dat u ook de ruimte tussen de tenen bevochtigt. Na een inwerktijd van 2 minuten kunt u de voeten opnieuw afdrogen met een schone handdoek of ze aan de lucht laten drogen. Zo voorkomt u een voet- of nagelschimmelinfectie. Ook tampons die de podoloog heeft aangebracht, kunnen voor het verwisselen/verwijderen worden bevochtigd met Prontoman Spray. De tampon die mogelijk vastgeplakt zit aan het wondje, kan na een inwerktijd van enkele minuten op een atraumatische manier worden verwijderd, zonder het wondoppervlak te beschadigen. Prontoman Spray is te combineren met alle moderne wondbedekkingen.

Veiligheidswaarschuwingen

Prontoman Spray niet gelijktijdig met zeep, zalf, olie of gels gebruiken. Mag niet worden toegepast bij personen die allergisch zijn voor een van de inhoudsstoffen. Fles na gebruik sluiten en beschermen tegen directe zonnestralen. Een aangebroken fles binnen 12 weken opmaken. Uitsluitend voor uitwendig gebruik, niet innemen.

Samenstelling

Aqua purificata, 0,1% undecylenamidopropyl-betaïne, 0,1% polyaminopropyl-biguanide (polyhexanide)

Ontsmetting voor iedere behandeling

  • Behoedzame eeltverwijdering.
  • Verwijderd op betrouwbare en milde wijze ziekte- en infectieverwekkers.
  • Beschermt tegen schimmels na een bezoek aan sauna of zwembad.
  • Ondersteund het herstel van de beschadigde huid.
  • In praktische sprayflacons van 250 ml.
  • Medisch produkt Œ 0481.
Gebruik ProntoMan® Spray voor behandeling en ontsmetting van de voeten.
Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Prontoman producten vallen onder de Medische hulpmiddelen Klasse II A