SCHIMMELNAGEL - Mediped

Medisch pedicure praktijk Dordrecht
Medisch pedicure praktijk Dordrecht
Medisch pedicure praktijk Dordrecht
Ga naar de inhoud

SCHIMMELNAGEL

Voetverzorging

Beschrijving:
De schimmelnagel, in de volksmond ook kalknagel genoemd, heeft een vaak verkleurde (geelbruin), doffe en brokkelige nagelplaat. De laatste kan zelfs los gaan zitten, terwijl zich onder de nagel een ophoping van nagelsubstantie bevindt. De oorzaak is een schimmelinfectie. De meest voorkomende infectiebronnen zijn het zwembad, de sporthal-douche, en de sauna. Ook een vochtige huid, nauwe schoenen, en wassen met teveel zeep kunnen de infectie stimuleren.

Behandeling:
Na een eventueel diagnostisch onderzoek bij het LCPL maakt uw pedicure / voetverzorgster de nagel zo dun mogelijk, freest deze af en maakt de omgeving van de nagel goed schoon. Verder wordt het advies gegeven om bij de huisarts een schimmeldodend recept te vragen. Dit recept kan ook door uw pedicure / voetverzorgster via het LCPL worden aangevraagd, ook is het aan te bevelen schoenen en sokken met een schimmeldodend poeder te behandelen. Nieuw is de behandeling met een prothesenagel "soft". De pasta die daarbij wordt gebruikt bevat een schimmeldodend bestanddeel. Hier worden goede resultaten mee geboekt.


Medisch Pedicure Praktijk Dordrecht werkt samen met uw huisarts, en is aangesloten en gecertificeerd om via het UMC-st. Radboud Pathologisch Laboratorium in Nijmegen de schimmel te laten onderzoeken.
Na dat de juiste diagnose is vastgesteld, kan een behandelplan worden opgesteld.
De behandelingskosten worden in rekening gebracht, de kosten voor het diagnostisch onderzoek zullen afhankelijk van uw verzekering wel of niet worden vergoed.
U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig.

Terug naar ABC

Mediped ® - 2002  -  van den Broek-erf 83  -  3315 SG  Dordrecht
Terug naar de inhoud